O amintire, un monolog…


O amintire, un monolog, un strigăt și o rugăciune

Asociaţia social culturală Baraka te invită marţi, 12 mai şi miercuri, 13 mai 2009, la orele 20.00, la două reprezentaţii ale piesei de teatru „O amintire, un monolog, un strigăt şi o rugăciune” la Orange Concept Store, Calea Victoriei 41 din Bucureşti. Reprezentaţiile inaugurează campania Ziua V 2009 la Bucureşti îndreptată împotriva violenței asupra femeilor.

Reprezentaţiile eveniment sunt realizate în parteneriat cu Orange.

Piesa este o colecție de monologuri scrise de autori celebri, precum Michael Cunningham; Ariel Dorfman, Jane Fonda sau Alice Walker, și editată de Eve Ensler și Mollie Doyle. Textul a fost scris special pentru festivalul “Până când violența se va opri” ce a avut loc în iunie 2006 la New York.

În regia lui Robert Bălan, personajele vor fi interpretate de unsprezece actriţe şi actori din Bucureşti, toţi voluntari în cadrul acestui proiect. Aceasta piesă aduce pe scenă femei şi bărbaţi tineri, motivaţi să vorbească despre şi contra violenţei împotriva femeilor într-o formă artistică cu scopul de a stimula dezbaterea în cadrul societăţii şi implicarea tinerilor în eradicarea fenomenului.

Campania Ziua V București 2009 are ca scop ridicarea nivelului de conștientizare și informare în rândul tinerilor asupra violenţei împotriva femeilor la nivel global și local, asupra cauzelor și consecințelor acesteia. Inaugurată cu această piesă de teatru, campania continuă cu sprijinul tinerilor voluntari cu sesiuni de informare şi conştientizare asupra violenţei împotriva femeilor în diferite licee şi universităţi din Bucureşti.
Ziua V este o mişcare la nivel mondial care militează pentru eliminarea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor: violul, bătaia, incestul, mutilarea genitală şi sclavia sexuală. Ziua V este un promotor al evenimentelor creative ce au drept obiective conştientizarea publicului, strângerea de fonduri şi revitalizarea spiritului organizaţiilor anti-violenţă existente. Litera V în Ziua V simbolizează Victoria, Sf. Valentin şi Vaginul.

Asociaţia social-culturală Baraka este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit înfiinţată de un grup de tineri în 2002 cu scopul de a promova drepturile omului şi coeziunea socială în rândul tinerilor prin activităţi artistice şi educaţionale. Asociaţia Baraka a participat la Ziua V 2007 prin organizarea a două reprezentaţii ale piesei „Monologurile Vaginului”.

Asociația Baraka, 2009

Ziua V – mișcarea globală…