Monoloagele vaginului


de Eve Ensler

Asociatia social culturala Baraka organizeaza, in cadrul campaniei mondiale Ziua V, o reprezentatie speciala  a piesei de teatru Monologurile Vaginului, a autoarei americane Eve Ensler.

            Evenimentul va avea loc duminica, 11 martie 2007, ora 20.00, la Cafe Deko, str. Nicolae Balcescu nr. 2, et. 1 (in cladirea Teatrului National)

            In regia lui Robert Balan, personajele vor fi interpretate de unsprezece femei din Bucuresti, actori “voluntari” de toate varstele si provenind din diferite medii sociale.

            Reprezentatia este realizata cu sprijinul Teatrului Desant, Cafe Deko, Colegiului National Bilingv George Cosbuc, si faberlic.

            Scopul actiunii este de a atrage atentia opiniei publice asupra fenomenului violentei impotriva femeilor, de a impulsiona dezbaterea asupra problemelor din societatea romaneasca si de a strange fonduri pentru organizarea unor viitoare proiecte. Intreaga echipa a proiectului lucreaza voluntar pentru realizarea acestei seri, si fara sprijinul neconditionat al actritelor, echipei tehnice si a tuturor celor care s-au alaturat apelului de participare lansat in urma o luna, nimic nu ar fi fost posibil.

            Avand ca element de pornire peste 200 de interviuri cu femei din lumea intreaga despre sexualitate, corp, experiente ale abuzului si violentei, Monologurile Vaginului sunt un semnal de alarma, o tentativa de plasare a discutiei despre gen la un alt nivel si o veritabila provocare la dialog pentru barbati si femei.

            Ziua V este o miscare la nivel mondial care militeaza pentru eliminarea tuturor formelor de violenţă impotriva femeilor: violul, bataia, incestul, mutilarea genitala si sclavia sexuala. Ziua V este un promotor pentru evenimente creative ce au drept obiective constientizarea publicului, strangerea de fonduri si revitalizarea spiritului organizatiilor anti-violenta existente.

            In 2006, peste 2700 evenimente Ziua V au fost organizate de activisti voluntari in Statele Unite si pe intreg mapamondul.

            Litera V in Ziua V simbolizează Victoria, Sf. Valentin si Vaginul.

Asociația Baraka, 2007

Frica de feminism…

O piesă împotriva violenței