Insomnia


PREMIUL UNITER 2021 PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU RADIOFONIC

Art No More vă invită la un show radiofonic de Robert Bălan, aflat la granița dintre documentar și ficțiune. ”Insomnia” este un podcast despre depresie și anxietate care combină interviuri, muzică, povești personale, scene de teatru radiofonic, informații.

E o serie pe care o puteți asculta (și reasculta) ca un album, în ce ordine vreți. Este un show cu și despre oamenii de lângă tine, un podcast care vorbește despre stigmatizare, tăcere, idei preconcepute dar și despre soluții și speranță.

”Începusem să lucrez la un spectacol despre depresie. Am ajuns să fac un podcast, despre despresie și sora ei geamănă: anxietatea. Și nu va fi vorba deloc despre perioada pandemiei. Am făcut deja un spectacol despre asta în aprilie. Și ca și atunci, nu pot să zic dacă ăsta e teatru, podcast, documentar sau altceva. ” (Robert Bălan)

”Insomnia” poate fi ascultat pe majoritatea platformelor de podcasting: Acast, Apple Podcasts, Google Podcasts, Castbox, Breaker, TuneIn, Stitcher, Iheartradio, Deezer, Soundcloud, în curând pe Spotify și altele.

Sunt, în total, din 12 episoade cu o durată între 5 și 40 de minute, diferite între ele ca realizare și conținut: Intro, Insomnia (nu e ca-n filme), Stare/Sens (I), Radio show, Angst, Dystimia, Psiho, Stare/Sens, (II), Meditație, Voices, Speranța, This is not my song. Episoadele vor fi postate cu frecvență zilnică începând de miercuri 26 august 2020.

Insomnia

Scenariu, documentare, regie: Robert Bălan

Muzica: Miron Ghiu, pj. lo & the accidentals , Lala Mișosniki,
Suburbia 11, Petre Fall.

Visuals: Liliana Basarab

Voci: Virgil Aioanei, Robert Bălan, Simona Cuciurianu, Mădălina Duțescu,Petre Fall, Alex Fifea, Carmen Florescu, Valentina Iordache, Carmen Lopăzan, Alice Monica Marinescu, Margit Olteanu.

Înregistrări și montaj: Robert Bălan și Petre Fall

Mulțumiri: Vlad Bâscă, Dafina Ionuțiu, Livia Rădulescu.

Trailer: https://shows.acast.com/insomnia

Pentru acest podcast s-au folosit texte din volumul Like me (40 de statusuri depresive) de Robert Bălan, Editura FrACTalia, 2020.

Producător: Asociația Art No More

Proiect co- finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Podcastul poate fi ascultat și pe:

Acast, Apple podcasts, TuneIn , Stitcher, Castbox, Spotify.