Care-i faza cu cartea asta?


Bogdan Coșa, Gabriella Eftimie și Ruxandra Novac sunt invitații unui nou podcast produs de Art No More. Realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, ”Care-i faza cu cartea asta?” este un proiect care include interviuri, texte de literatură contemporană și piese muzicale originale.

Până la urmă, 2020 n-a fost un an rău pentru literatura contemporană. Lista noilor apariții și, mai ales, lista de cărți despre care se vorbește nu e deloc scurtă. În decembrie, am făcut un top care conținea peste 20 de titluri.

Dar, din lipsă de spațiu, pentru podcast am ales doar patru volume: Bogdan Coșa – Cât de aproape sunt ploile reci, Ruxandra Novac – Alwarda, Gabriella Eftimie – Sputnik în grădină și Deniz Otay – Fotocrom paradis. Cu texte din aceste cărți, dar și din altele, ne vom întâlni pe parcursul a trei săptămâni în podcastul ”Care–i faza cu cartea asta?”

În primul episod vorbim de mai multe volume apărute în 2020, urmând ca în celelalte episoade să ascultăm scriitorii și texte ale lor. Trei performeri și muzicieni, Lala Mișosniky, Jean – Lorin Sterian și Miron Ghiu vor face piese muzicale după texte ale autorilor selectați.

Podcastul poate fi ascultat pe platforma Podbean, pe Soundcloud, Youtube, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts și altele.