Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea


D72_9091O durere, o vizită la doctor și un diagnostic. Sau: un accident și o perioadă de recuperare. Și viața ți se schimbă brusc. Corpul nu te mai ascultă. Și nu-ți mai aparține. E, de acum, al doctorilor și al terapeuților. Și al substanțelor pe care le introduci în tine.

Pastile, unguente sau leacuri naturiste? Bicarbonat de sodiu, turmeric sau ceai? Kinetoterapie, înot, acupunctură sau yoga? Medicină clasică sau alternativă? Pe bază de trimitere sau la privat? Vetebrolog sau osteopat? Post negru sau mâncare sănătoasă? Cât de departe ești dispus să mergi în căutarea vindecării?

Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea

Concept și interpretare: Robert Balan

Video: Petre Fall

Afiș: Elisabeta Gedő

Producător: ART NO MORE

Partener: Centrul de sănătate Verna, Prăvălia Părinților, Casa de pariuri literare

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Finanțator: UNITER

”Deși nu se poate spune că am avut probleme mari, la un moment dat intrasem în filmul ăsta: în fiecare lună încercam altă terapie, alt tratament. Am avut o zi în care chiar am crezut că frunza de brusture vindecă tot. În altă zi, am plecat fericit de la o consultație în care doamna doctor mi-a confirmat că am toate bolile posibile de care citisem eu pe net.

Apoi am primit o listă de recomandări. Nu fumat, nu alcool, nu prăjeli. OK. Și dup-aia începea serios: nu carne, nu legume, nu brânză ș.a.m.d. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc să îmi cumpăr mici. Și terapii copyam zis că iau o pauză.

Desigur, dacă știe cineva vindecarea perfectă, să nu ezite să mă contacteze. Mă bag.” (Robert Bălan)

Spectacol pentru 20 de spectatori.

”Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea” este al doilea spectacol din proiectul de cercetare „Teatru intim”, inițiat de Robert Bălan și Elena Vlădăreanu prin Asociația Art No More. În 2018, în cadrul acestui demers, vor fi realizate trei spectacole. Proiectul „Teatru intim” dorește să propună o formă de experienţe performative pentru un public restrâns în spaţii neaşteptate.

„Teatru intim” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Despre spectacol:

Robert Bălan și-a propus să exploreze angoasele omului modern cu privire la găsirea celor mai eficiente terapii în căutarea vindecării. Robert Bălan și-a transformat astfel propriile expe­riențele medicale în subiect de spectacol, chiar dacă inițial nu a intenționat să o facă.Andra Petrariu – Suplimentul de cultură