Share // 1. The perfect birthday


Vineri, 8 martie, ora 19.30 are loc la ARTHUB Bucharest primul episod din ”Share” – o serie performance-uri care investighează relația dintre individ și mediul online. Dacă la începuturile comunicării în rețea prea puțini indentificau persoana virtuală cu cea reală, acum orice utilizator (în mod conștient sau nu) a ajuns să lucreze la crearea unei imagini despre propria persoană pe internet.

”Share” este o serie de trei performance-uri realizate Robert Bălan, în care artistul explorează tema identității și comunicării virtuale. Iar The perfect birthday este primul episod din această serie. Ziua de 8 martie este ziua de naștere a artistului, zi pe care și-a propus să o ”share-uiască” online și offline.
”O să fie petrecerea perfectă. O să ne împrietenim. O să chat-uim. N-o să fim nici singuri, nici deprimați. Telefonul mobil este obligatoriu. Recomadăm și un cont de facebook , insta și/sau whatsapp.” (Robert Bălan)

”Share” face parte din ”ARTHUB Imersiv – stagiunea de dramaturgie contemporană”, programul de teatru imersiv, experimental propus de colectivul ARTHUB și de invitați pentru anul 2019.

Foto: Petre Fall

Share // 1. The perfect birthday se leagă de integrarea cotidianului în spaţiul virtual, mai exact de transformarea realităţii zilnice, banale sau extraordinare, în material de (auto)promovare. Performance-ul analizează ego-ul în era virtualului, modul în care imaginea proprie este creată, ajustată, cosmetizată pe Internet, legătura dintre stima de sine şi succesul online, dependenţa de mediul virtual, ca alternativă autoflatantă la realitatea monotonă. Oana Stoica în Dilema Veche