Secrete de familie (podcast)


Secretele de familie sunt poveștile îngropate, credem noi pe vecie, în memoria colectivă a unei familii. De fapt, ele ne dau de furcă atunci când ne așteptăm mai puțin. Asociația Art No More prezintă un spectacol radiofonic pe acestă temă, un spectacol documentar care va fi prezentat sub forma unui podcast în șase episoade.

Aflat în continuarea firească a muncii de investigare artistică a intimității, pe care Asociația Art No More o derulează deja de ani buni, ”Secrete de familie” este un proiect de documentare a vieții private, bazat pe povești și discuții reale. Secret de familie este un borcan de gem din care am mâncat pe furiș la cinci ani dar secret de familie este și un abuz pe care l-am trăit chiar noi sau la care am fost martori, dar pe care poate l-am negat.

”Secrete de familie” a mai avut în 2019 o versiune ”live”, prezentată sub forma unui performance într-un apartament din București o variantă care, în contextul crizei mondiale, nu a mai putut prezentată cu public. În 2021, Art No More revine cu o versiune refăcută și adaptată regulilor perioadei pe care o traversăm. Spectacolul a fost transformat într-un podcast, întreaga producție s-a realizat într-un apartament, câteva secvențe au fost înregistrate în aer liber, iar textul, pe lângă adaptarea pentru versiunea radiofonică, a fost completat cu scene noi.

Artista vizuală Liliana Basarab, secondată de Petre Fall și Robert Bălan, a creat și o versiune video pentru fiecare dintre episoadele ale podcastului. Varianta video va fi disponibilă pe canalul Youtube al Art No More. (https://www.youtube.com/channel/UCCgEcrto0HnMp1NqWltRhUQ).

Sunt în total 6 episoade difuzate câte două pe săptămână. Podcastul este disponibil pe Acast, Soundcloud, Spotify, TuneIN, Google Podcasts și Deezer iar varianta video este distribuită pe Youtube.