Oameni privind înainte


1. Cine este?

Robert Balan (42 de ani) este regizor, performer, jurnalist cultural și coordonator de proiecte (ah pardon: ”project manager”). Uneori e și actor (chestie care nu e tot una cu ”performer”) și scriitor sau coordonator de volume și realizator amator de filme și organizator de evenimente literare. De nevoie e: contabil, PR, manager de HR, scrib, decontator și evaluator de proiecte. Pandemia l-a făcut și autor de podcasturi. Pentru unul dintre astea a luat și un premiu UNITER. În rest e friendly, dar și apatic, a ”helping hand” în proiectele altora șamd.

http://robertbalan.net/

2 Misiunile lui sunt: a) să NU mai încerce să schimbe lumea. Doar să înțeleagă ceva din ea. (Ceea ce e al naibii de greu!). Și abia după aia, desigur…. să o schimbe.(Emoticon zâmbăreț) Se putea altfel? b) să facă spectacole/performance-uri/proiecte la care i-ar plăcea să fie el însuși spectatorc) să scape de ”locuri comune” și bullshit în ”artisticăriile” pe care le produce sau curatoriazăd) să combine oameni din diverse zone ale artelor și să învețe dracului ceva cu ocazia astae) să mai aștepte soluții și propuneri și de la alțiif) să-și urmeze ideea că regia constă, în primul rând, în a-i ajuta pe alții ”să fie bine” (vorbim de spațiu performativ. pentru viață există psy stuff sau whatever.) g) să facă în continuare chestii pe care le consideră el interesante, mai exact să nu se apuce să facă ”ce se cere”.

3. Planurile luiPlanul măreț de anul ăsta e să rămână artist. Și independent pe deasupra. Că libertatea asta vine cu tot felul de constrângeri și lipsuri. Ah, și să încerce să mai schimbe câte ceva pe ici pe colo… în punctele esențiale. Și dacă vreți ceva concret: lucruri sigure sunt că mai are de făcut un podcast (despre dorința de a fi vedetă) și trebuie să termine proiectul cu proze scurte ”2030.ro” (podcast, carte, video). Primele episoade sunt deja pe rețele: check it out! https://shows.acast.com/2030ro/

În rest, urmează reconfigurarea traseului!

Un interviu de Monica Jitariuc din seria: Oameni privind înainte | serie despre oameni pe care îi cunosc şi misiunile lor, aşa cum şi le autodefinesc şi cum le reflectă activitatea lor publică.